Min varukorg

X

HUR FUNKAR DET?

Det är enkelt! Vi vill städa upp industrin och erbjuda ett bättre alternativ till moderna strumpbyxor.

Som tack för att du bidrar till en mer miljövänlig och hållbar industri får du 10% rabatt när du skickar in dina gamla strumpbyxor till oss!

SKICKA DINA STRUMPBYXOR TILL:

SWEDISH STOCKINGS
ATT: RECYCLING CLUB
ORRTORP, 731 98
KÖPING, SWEDEN

Glöm inte att inkludera din e-postadress, så vi kan skicka dig din rabattkod!
Observera att leveransen betalas av avsändaren. Vi kan inte hämta några leveranser, och vi kan inte betala tull på något av paketen. Om vi mottar paket som kräver tullavgift, paket som behöver hämtas upp, eller paket som behöver betalas av mottagaren, kommer paketet tyvärr att returneras till avsändaren.

HUR ÅTERVINNER VI?

Vårt långsiktiga mål är att kunna driva en helt cirkulär återvinning av gamla strumpbyxor. För att göra det möjligt måste vi dock kunna separera polyamiden i garnet (även känt som nylon) från elastan (materialet som utgör stretch) - för att slutligen kunna tillverka nya strumpbyxor.

Tyvärr är den här tekniken inte tillgänglig kommersiellt ännu, men den är inte långt borta. Under tiden har vi en kortsiktig lösning: Vi maler ner era gamla strumpbyxor, som sedan används som fyllnadsmaterial i glasfibertankar - som används för att separera olja från vatten, t.ex. inom restaurangbranschen.

Dessa tankar är extremt slitstarka och håller länge - vilket är en fantastisk slutprodukt av era gamla strumpbyxor!

Glamoröst? Kanske inte. Hållbart? Ja!

VARFÖR GÖR VI DET HÄR?

Vi vill bidra till en mer hållbar industri världen över. Därför jobbar vi ständigt med att förbättra och utveckla nya metoder för att nå dit.

Idag återvinner vi era gamla strumpbyxor, genom att komplettera glasfibertankar - och vi gör även bord av dem! (läs mer här)

Utöver det är alla våra produkter tillverkade av återvunnet material, i 100% utsläppsfria anläggningar i Italien. (Ett av våra senaste tillskott, Cecilia Innovation Tights är tillverkade av 100% organiskt material)

Vi på Swedish Stockings vill göra allt - för att inte belasta vår planet mer än nödvändigt. Och hoppas kunna inspirera och engagera fler till att städa upp hela industrin!