Min varukorg

X

Vår historia

Varje år produceras 8 miljarder par strumpbyxor som bärs ett fåtal gånger, för att sedan kastas. Detta gör textilindustrin till den näst mest förorenande industrin i världen. Avfallsplatser runt om i världen är fulla av dåligt tillverkade och billiga icke-biologiskt nedbrytbara textilier - och det blir värre. Nylongarn, som idag används för att producera strumpbyxor, skapas från en miljöskadlig petroleumbaserad tillverkningsprocess. Som inte bara är dålig för planeten, utan också producerar strumpbyxor med kort livstid.

Denna typ av skadlig produktion är tyvärr alltför vanligt förekommande i modebranschen. Därför är vi övertygade om att världen behöver mer innovativa och miljömedvetna produkter, och för att visa vägen lanserade vi Swedish Stockings – hållbart producerade premiumstrumpbyxor!

I våra fabriker i Italien, tillverkar vi strumpbyxor från återvunnet garn – via hållbara metoder, inklusive användning av miljövänliga färgämnen samt efterbehandling av det vatten som används vid produktion. Och den energi som krävs i tillverkningsprocessen drivs till stor del av solenergi.

 

Linn Frisinger and Nadja Forsberg, grundare av Swedish Stockings