Denier Guide – Swedish Stockings

Min varukorg

X

Denier Guide

Vad är denier? Denier, även kallad den, mäter och anger tjockleken på strumpbyxor. Ju lägre denier desto tunnare och mer transparenta blir strumpbyxorna. Vi erbjuder en rad produkter från 20 den till 200 den, vilket du kan filtrera på när du shoppar. Även om vi erbjuder strumpbyxor av bästa kvalitet, är högre denier och därmed tjockare tights ändå mer hållbara än de tunnare. Nedan ger vi dig några exempel på alla olika denier vi erbjuder, och om du vill ha den kompletta guiden till våra svarta basstrumpbyxor kan du läsa mer här.

20, 30, 40 och 50 denier

20 denier
Den tunnaste denier vi erbjuder. Ett exempel är Elin Strumpbyxor, till när du knappt vill täcka benen. Den perfekta feststilen! Våra skimrande Tora Glittriga Strumpbyxor (som ser ut som en discokula!) är också 20 den.

30 denier
Svea Strumpbyxor i 30 är en av våra bästsäljare, och en perfekt vardagsstrumpbyxa. Carla Strumpbyxor liknar Svea men har en förstärkning under sulan i bomull för att de ska hålla längre, t.ex. vid bärandet av grövre skor.

40 denier
Strumpbyxor i 40 den är halvgenomskinliga. Vi erbjuder bl.a. Anna Control Top Strumpbyxor, Andrea Line Strumpbyxor och bästsäljare Doris Prickiga Strumpbyxor.

50 denier
50 den betyder halvt genomskinlig, de är inte helt täckande. Vi har ett brett sortiment, till exempel basen Lovisa Strumpbyxor, färgglada Emelie och Nora Control Top.


60, 70, 100 och 200 denier

60 denier
En av våra mest populära strumpbyxor Olivia är 60 den. Perfekt för kallare dagar, men precis lika chic. Om du är intresserad av ett mönster har vi också Agnes Hundtandsmönstrade Strumpbyxor som är 60 den.

70 denier
70 den är fortfarande halvt genomskinligt. Vi har Alma Strumpbyxor med ett fint ribbat mönster, perfekt för jobbet eller en utekväll.

100 denier
Den tjockaste denier vi erbjuder på nylonstrumpbyxor och leggings. Vi har Lia Leggings och Lia Strumpbyxor.

200 denier
Helt täckande, dessa kan du bära utan att dina trosor syns igenom materialet. Tyra Ribbade Leggings, Gerda Leggings och Jill Cykelbyxor till exempel.


Nät, Freja, Signe, Stina och Alice

Nät
Vi har en rad olika nätstilar som inte mäts i denier. De är lätta och silkeslena. Exempelvis Elvira strumpbyxor och strumpor.

Stickat naturmaterial
Förutom nylonstrumpbyxor erbjuder vi också en rad olika stickade tights i naturmaterial. Vi har Freja Strumpbyxor och knästrumpor i ribbad ekologisk ull, Signe strumpor och Stina Strumpbyxor i ekologisk bomull och Alice strumpbyxor och leggings i supermjukt och värmande kashmir.

Matta eller blanka?
Ibland frågar våra kunder om våra strumpbyxor är matta eller blanka. När det gäller strumpbyxor gjorda av återvunnet material finns det inget alternativ, garnet kommer bara med en yta. Den är matt med en aning glans - men din klänning kommer fortfarande inte fastna halvvägs upp på låret!