Min varukorg

X

Swedish Stockings, det mest innovativa strumpbyxföretaget i världen

Skriven av Johanna Juelsson

• 

Publicerat september 07 2021

Sedan starten 2013 har Swedish Stockings revolutionerat strumpbyxindustrin med hållbara innovationer och hög kvalitet. Bord tillverkade av gamla strumpbyxor och strumpbyxor tillverkade av en blomma är två exempel som är helt nya för modeindustrin.

Swedish Stockings tillverkar bord av återvunna strumpbyxor.

Vår mest uppmärksammade innovation hittills är bord tillverkade av gamla strumpbyxor och återvunnet glasfiber. Bordens runda former är designade av möbeldesignern Gustav Westman, känd för sin kurviga spegel som pryder influencerhem världen runt. Strumpbyxorna har vi samlat in genom vårt recycling program, med målet att sluta cirkeln och förhindra strumpbyxor från att hamna på soptippen. 

Lovisa Innovation Strumpbyxor,
de första strumpbyxorna tillverkade av 100% återvunna material.

Swedish Stockings producerade de första strumpbyxorna någonsin (ja, du läste rätt, första någonsin!) tillverkade av 100% återvunna material. Lovisa strumpbyxor är en revolution inom industrin som vi är väldigt stolta över. De är inte bara sköna, utan du kan ha på dig dem med gott samvete också. En riktig win-win enligt oss. 


Polly Innovation Tights
, tillverkade av 24 PET-flaskor.

Vår andra innovation består av en strumpbyxa tillverkad av PET-flaskor och ekologisk bomull. 24 PET-bottles were harmed in the making of these tights som vår Brand Manager brukar säga. Majoriteten av de PET-flaskor som köps varje år återvinns inte vilket är ett stort slöseri av resurser. Vi vill visa att förbrukade plastflaskor inte är skräp, utan det går att använda dem igen! 


Cecilia Innovation Tights
, tillverkad av en blomma.

Ett drömscenario är att inte behöva använda nylon (och därmed plast) i strumpbyxor över huvud taget, eftersom det är ett material som inte bryts ned i naturen. För tillfället finns det inga 100% nedbrytbara strumpbyxor, men vi har kommit en lång bit på vägen! Cecilia Strumpbyxor är tillverkade av ricinolja som kommer från ricinplantan. Strumpbyxor gjorda av en blomma - det kallar vi för partytrick! 

Intresserad av att köpa de mest hållbara strumpbyxorna i världen? Se hela vårt utbud här.